Met hart en ziel werken

Jan Stegeman Atelier, Nieuws

Emke de Vries-Westers:
‘Ik was op zoek naar een plek waar ik inspiratie op kon doen voor mijn eigen creativiteit en loopbaanontwikkeling. Via een kennis kwam ik bij Plaats de Wereld terecht. Vanaf de eerste ontmoeting was er een klik.’

‘Ik werk in het atelier. Daarnaast doe ik mee aan de educatieprojecten op scholen en de Wereldavonturenclub voor kinderen. Van huis uit ben ik psycholoog. Toen ik in dat beroep tegen mijn grenzen aanliep, ben ik gaan kijk en naar andere mogelijkheden. Bij Plaats de Wereld kwam ik in aanraking met thema’s die mij aanspreken. Zoals het besef dat de wereld groter is dan Nederland en dat we van de rijkdom van andere culturen kunnen leren. Juist nu er veel vluchtelingen naar Nederland komen, vind ik deze positieve insteek heel belangrijk.’

‘We delen de opbrengsten’

‘Inmiddels ben ik naast mijn vrijwilligerswerk bij Plaats de Wereld begonnen met het schrijven van een jeugdroman. Ook geef ik workshops over levenskunst. Nog steeds kom ik graag bij Plaats de Wereld. Wat ik uniek vind, is dat Plaats de Wereld écht in alles naleeft waar ze voor staat. Zo kan iedereen hier naar vermogen meedoen. En krijgt de visie voor een mooiere en eerlijke wereld concreet handen en voeten. We werken bijvoorbeeld altijd met hergebruikte materialen en delen de opbrengsten met mensen in andere werelddelen. Ben je ook op zoek naar een plek waar je met hart en ziel kunt werken, kom dan eens kijken. Je bent welkom.’