Plaats de Wereld opent vernieuwd gebouw

Rolf Nieuws

Activiteitencentrum Plaats de Wereld opent zaterdag 15 september de deuren van zijn vernieuwde gebouw aan de Westerstraat in Vries. De gerestaureerde gemeentewerf is onder meer uitgebreid met een dorpskeuken. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom om de activiteiten van Plaats de Wereld te beleven. Sinds 2013 is Plaats de Wereld gehuisvest in de ‘oude’ gemeentewerf in het hart van Vries. Deze werf is in 2017 door de gemeente Vries verkocht. De nieuwe eigenaar, die de werf verhuurt aan Plaats de Wereld, heeft het gebouw in het afgelopen jaar volledig vernieuwd. Voor de inrichting en afwerking, hebben tientallen vrijwilligers zich ingezet. Directeur Johan Westerhof: ‘Natuurlijk zijn wij ontzettend blij met het resultaat van de verbouwing. We hebben nu een prachtige plek voor het recycle-atelier en de winkel waar we de producten van atelier en dorpstuin verkopen. Verder kunnen we in de nieuwe dorpskeuken voortaan sociale en educatieve kookactiviteiten aanbieden. Zo is onlangs een start gemaakt met dorpsdiners voor mensen uit Vries en omgeving. Dat is een mooie uitbreiding van onze activiteiten.’ Programma Zaterdag 15 september laten de vrijwilligers van Plaats de Wereld zien welke activiteiten het centrum biedt. Gasten kunnen de dorpstuin bekijken, de kruidenwerkplaats bezoeken, demonstraties bijwonen (o.a. wereldkoken, spinnen en vachtvilten), exposities in het atelier bekijken en luisteren naar wereldverhalen en wereldmuziek. Voor kinderen is er onder meer een speurtocht door de tuin.