Wereldnieuws, november 2018

Rolf Nieuws

Werk- en pleisterplaats

De afgelopen jaren heeft Plaats de wereld zich ontwikkeld als een fijne plek voor mensen om mee te doen, om (weer) onder de mensen te komen en samen op te trekken in atelier-, tuin, of kruidenactiviteiten. Op dit moment doen er 75 mensen structureel mee. De drempel is laag en iedereen is welkom. Samen geven we vorm aan de activiteiten én aan solidariteit en onderlinge betrokkenheid: dichtbij en ver weg. Voor het aansturen van de activiteiten en het optrekken met nieuwkomers die de Nederlandse taal nog moeten oefenen zoeken we nog vrijwilligers. Op de website vind je de vacatures.

De feestelijke heropening was 15 september jl. Fijn om met heel veel mensen deze mijlpaal te vieren: een gebouw dat in volle glorie is hersteld en waarin we de komende jaren onze activiteiten kunnen voorzetten. Na het gebouw wordt in 2019 het buitenterrein aangepakt, zodat er van alles op het educatieve werelderf te beleven is, zowel binnen als buiten.

Reis naar Kirgizië

In oktober jl. vertrok een groep van 7 mensen naar het daklozenproject in Kirgizië. Hiervan waren 4 mensen vrijwilligers van Plaats de Wereld. Het doel van de reis was Musa en Raya te ontmoeten en te kijken hoe het met hen en hun opvangcentrum met schaapskooi gaat en meehelpen in het nieuw gebouwde hospice. Bijzonder om te zien hoe hier daklozen als waardevol mens worden benaderd, terwijl ze op straat als vuil worden behandeld. Mooi dat er mensen zijn die zich met hart en ziel inzetten om hoop te brengen in vaak uitzichtloze situaties. Fijn dat we hier vanuit Plaats de Wereld aan mogen bijdragen: door vriendschap, kennisdeling en financiële ondersteuning. Op de website staat een filmverslag van de reis. Ook zin om een keer mee te gaan op projectbezoek? Eind 2019 staat een reis naar Zuid Chili gepland.

Derde donderdag Dorpsdiner

Deze maand het achtste dorpsdiner voor mensen om elkaar te ontmoeten onder het genot van een (h)eerlijke themamaaltijd. Bijna 200 mensen hebben al meegegeten. Geef je tijdig op als je wilt mee-eten! Op de website vind je de thema’s en data.

Vriendenactie

Plaats de Wereld groeit: meer (kwetsbare) mensen over de vloer en een grotere maatschappelijke functie. Om meer mensen een plek te kunnen bieden en een bron van inspiratie en educatie te kunnen zijn, zoeken we meer donateurs en sponsors. We willen het aantal vrienden (donateurs) in 2019 uitbreiden naar 150 mensen. Op woensdag 23 januari houden we een nieuwjaarsborrel en informatieavond voor onze vrienden. Wil jij ook vriend worden?

Winkel

In kruidenwerkplaats en atelier worden unieke cadeautjes, kruidenproducten, jam en kunst gemaakt. Onze winkel is van maandag-donderdag van 9.00-17.00 uur open. Steeds meer mensen weten de weg naar de winkel te vinden. We willen ook graag op zaterdagmiddag open. Wie wil bij toerbeurt een zaterdagmiddag ‘op de winkel passen’?

Vacatures!

Publiciteitsmedewerker, gastvrouw/gastheer, taalbuddy voor buitenlandse deelnemers, brei en handwerkjuf voor handwerkcafé, webshopmedewerkers . Kijk voor meer vacatures op de website!

Agenda

Zaterdag 17 november 10.00-16.00 uur Workshop takken vlechten

Donderdag 29 november 19.30 uur Presentatie van resultaten onderzoek naar sociaal rendement van Plaats de Wereld door HANNN

Zaterdag 8 december – zaterdag 5 jan. Pop-upwinkel Mooi Verhaal! In Assen met o.a. spullen van Plaats de Wereld.

Woensdag 19 december Kerstborrel voor vrijwilligers van Plaats de Wereld 17.30-19.30 uur

20 December – 6 januari Kerstvakantie: gesloten

Donderdag 17 januari 18.00-19.30 uur Dorpsdiner

Woensdag 23 januari 20.00-21.30 uur Vriendenavond