DSF projecten nieuwsbrief

Rolf Azië, Latijns Amerika, Nieuws

Development Support Front (DSF) zet zich in voor internationale samenwerking met kleinschalige projecten in geïsoleerde delen van de aarde en voor wereldwijde solidariteit.

KIRGIZIE Dit jaar mogen we onverwacht een forse gift overmaken voor het werk van Musa in Kirgizië. De mensen die verslaafd en dakloos waren krijgen daar weer een bestaan door te werken en ritme op te bouwen. Begin van de herfst is Johan Westerhof met Plaats de Wereld en een paar extra mensen, die betrokken waren bij het project van Musa, naar Kirgizië toe geweest. Het gaat goed met Musa en zijn vrouw Raija. De schaapskooi is goed aan het ontwikkelen en er wordt nu geprobeerd om een huisje voor de herders en hun gezinnen te plaatsen zodat het meer permanent bewoond kan worden. De gift van in totaal € 2000,- gaat hiervoor gebruikt worden. Zo mooi om te horen dat Musa de zelfvoorzienigheid goed voor elkaar heeft. De gemeenschap kan bij hem zagen en zo kan hij de mensen laten kennismaken met zijn werk en krijgt hij een plaats in de gemeenschap, die ook bemiddeld bij conflicten. Namens Musa, hartelijk dank voor uw steun, in welke vorm dan ook.

CHILI Actie auto voor Chili: de auto is gekocht! Goed nieuws uit Chili: Ana Maria en Rosio hebben een geschikte auto gevonden! Deze werd te koop aangeboden door hun buurman, is gecheckt door een monteur en met de laatste binnengekomen giften was het benodigde bedrag compleet. Bouwjaar 2016, dus daar kunnen ze hopelijk weer een hele tijd mee vooruit. Met dank uit Chili aan alle donateurs! Het team is ook direct op pad gegaan met de auto naar afgelegen gebieden. Daar hebben ze onder andere kleine schooltjes bezocht en het stadje Santa Lucia. Op dit moment zijn ze zich aan het voorbereiden op de kerstperiode, teamleden gaan dan hun familie bezoeken maar eerst wordt er het nodige gras gemaaid en ook is er weer door DSF gesponsord brandhout ingekocht. We zoeken overigens nog donateurs die een structurele bijdrage voor het brandhout willen gaan overmaken, zodat we het team in Chili kunnen blijven ondersteunen met deze basis levensbehoefte.