Plaats de Wereld in Afrikaanse sferen

Jan StegemanAfrika, Nieuws, Wereldwijd

Afgelopen vrijdagavond was Plaats de Wereld in Afrikaanse sferen. De geuren van specerijen, vuur en aromatische stoofpotten zweefden door de lucht. Er werd een benefietdiner ten behoeve van het project van Zulu-Aid in Zuid Afrika gehouden.

Met 40 gasten zat het diner helemaal vol en dat is geweldig want dat betekent dat dit diner €1200,- (+ een bijdrage van €400,- van de Wilde Ganzen, opleverde) voor het aidscentrum in Kwazulu Natal. Dit bedrag zal worden gebruikt voor zonnepanelen zodat het centrum minder afhankelijk is van de grillige energiemarkt en hierdoor meer zelfvoorzienend is. De gasten maakten vrijdag een culinaire safari in een vijfgangen proeverijdiner langs de keukens van West, Oost en Zuid Afrika. Het enthousiasme en de gezelligheid was groot, dat bleek wel doordat de gasten tot laat bleven natafelen.

Plaats de Wereld is een educatief activiteitencentrum dat enthousiasme wil delen over de veelkleurige wereld en een duurzame leefstijl. Dit benefiet paste hier prachtig bij: gasten uit het hele land zaten samen aan tafel, genoten van smaken en verhalen uit Afrika en droegen bij aan duurzame energie voor het project ver weg waarmee Plaats de Wereld en Zulu-Aid zich verbonden voelt.

Ook een keer meedoen met een activiteit bij Plaats de Wereld? Hou de website www.plaatsdewereld.nl in de gaten of loop eens binnen aan de Westerstraat 26a in Vries.

Foto’s: Ed Molenaar