Lezing over bodemleven

Jan StegemanDorpstuin, Nieuws

Op maandagavond 4 maart organiseert Plaats de Wereld een lezing over  bodemleven. Spreker Marc Siepman vertelt welke kleine beestjes allemaal in de bodem voorkomen en hoe ze ons helpen. De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van Plaats de Wereld aan de Westerstraat 26a in Vries.

In de bodem leven talloze organismen zoals bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. Ze komen allemaal in verbijsterende aantallen en in een onvoorstelbare diversiteit voor. Een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds.
Marc Siepman vertelt wat alle beestjes met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt helpen om jou te helpen. Want al die kleine beestje helpen om plagen en ziektes de kop in te drukken en planten gezonder te maken.

Ook het reilen en zeilen van de dorpstuin van Plaats de Wereld komt op de avond aan bod. De dorpstuin, een biologische groentepluktuin gerund door deelnemers uit Vries en omgeving, staat aan de start van het nieuwe tuinseizoen. Vanaf april is de dorpstuin weer elke maandagavond en woensdagochtend geopend.

Wij horen graag wanneer u van plan bent te komen. Aanmelden kan via telefoonnummer 0592-795340 of info@plaatsdewereld.nl. De avond is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Plaats de Wereld is een educatief activiteitencentrum dat enthousiasme wil delen over een duurzame leefstijl en een veelkleurige wereld.  Meer informatie over Plaats de Wereld en de dorpstuin is te vinden op www.plaatsdewereld.nl.