Wereldnieuws mei 2019

Rolf Nieuws

Wereldoceanendag 8 juni
Ons jaarthema is Oceanen & de plastic soep. Het doel hiervan is om elkaar te inspireren minder wegwerpplastic te kopen, plastic te hergebruiken, goed te recyclen en goede alternatieven te vinden. Een serie verpakkingsvrije cosmetica, zoals blokjes shampo en bodylotion ligt al in de winkel gemaakt in de kruidenwerkplaats. Ook is een prachtige collectie producten gemaakt die vanaf wereldoceanendag op 8 juni in de winkel zal liggen. Op die zaterdag hebben we een feestelijke open middag van 14.00 – 17.00 uur met de opening van de nieuwe collectie en presentatie van het thema Oceanen en de Plastic soep. Van harte welkom!

Dorpsdiners
Iedere derde donderdag van de maand is er een dorpsdiner. Een maaltijd die is bedoeld voor mensen uit Vries en omgeving. Iedere maand zit er weer een bont gezelschap aan tafel en we zien dat samen eten verbindt! Zin om een keer mee te eten? meer lezen

Dorpstuin
De tuin staat al weer vol groente en kruiden: iedere maandagmiddag, maandagavond en woensdagochtend wordt er in de tuin gewerkt. Er is plek voor meer mensen om mee te doen! Natuurlijk kun je ook groente of kruiden kopen tijdens de openingstijden.

Bezoek van ver
Afgelopen maand was Margaret van het project in Kirgizie op bezoek in Nederland. Het laatste nieuws is dat de hospice voor de daklozen uit Bishkek naar verwachting dit najaar open gaat. Vanaf 23 mei is Rosio van het project in Zuid Chili een paar weken in Nederland. We zijn van plan in november 2019 een paar weken met een groep naar het project in Chili te gaan. De eerste informatieavond is geweest en binnenkort volgt een tweede. Heb je belangstelling om mee op reis te gaan?

Workshops
Het workshopprogramma voor de rest van het jaar is klaar is kun je hier bekijken!

Vacatures
Op het werelderf is bijna iedere dag wel wat te doen: er is een kruidenwerkplaats, wereldatelier, ambachten in het wolatelier en natuurlijk de dorpstuin en de keuken. Deze weekactiviteiten zijn voor zo’n 75 – 100 mensen een werk- en pleisterplaats rond ontmoeting en betekenisvol mee doen. We hebben op veel gebieden dringend behoefte aan dragende vrijwilligers die activiteiten willen aansturen of belangrijke onderdelen zoals publiciteit of educatie voor hun rekening willen nemen. Lees meer

Giften zijn welkom en nodig!
Plaats de Wereld in een Algemeen Nut Beoogende Instelling (ANBI).
NL 84 TRIO 0254 6628 11 t.n.v. Stichting Plaats de Wereld.