Wereldnieuws januari 2020

Jan StegemanNieuws

Werkbezoek aan Chili

11 – 29 november bezocht een team van 9 mensen, van jong tot oud(er),  het project Kansen voor Kinderen in Zuid Chili. Bijna drie weken trokken de Nederlanders en de Chileense teamleden samen op in gevarieerde activiteiten: van  uitwisseling met de gemeente  over inclusie en migratiebeleid, overhandigen van dekens van verzorgingstehuis Kornoeljehof aan een bejaardentehuis in Castro, op huisbezoek op een eiland aan het einde van de wereld, sportlessen geven op school en van gedachten wisselen over milieukwesties zoals al het plasticafval op het strand…. en vooral vriendschap bouwen. De brug tussen Nederland en het project in Zuid Chili draait al 25 jaar lang om relatie: samen werken, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren en aanmoedigen.

Vrienden gezocht!

Wij zoeken vrienden die onze idealen willen steunen en ons een warm hart toedragen. Help ons de ontmoetingsfunctie van ons laagdrempelig werelderf mogelijk te blijven maken! Met een bijdrage van 100 euro per jaar kun je ‘vriend’ worden. Onze stichting is ANBI-goedgekeurd.

Als dank voor iedere vriend:

  • jaarlijkse vriendenavond
  • cadeaubon te besteden in onze winkel
  • 1x gratis deelname aan ons dorpsdiner
  • altijd op de hoogte via vriendennieuws

Meer weten? Ga naar Word onze vriend

Webshop weer in de lucht!

Dankzij de enthousiaste inzet van Rolf, Jeroen en Ciska is er weer een webshop zodat ook mensen die verder weg wonen, de unieke handwerkproducten van Plaats de Wereld kunnen kopen. Officieel lanceren we de webshop in januari via de sociale media, maar jullie kunnen nu al terecht: klik hier

Educatie & inspiratie

Leven dichtbij de natuur & wereldwijde solidariteit staan
weer centraal in het workshopaanbod voor de eerste helft van 2020 met o.a. plantaardig koken, fermenteren, lezingen over duurzaamheid en de workshopklassiekers als visleer looien en takken vlechten. Voor de kindereducatie zijn we nog steeds op zoek naar vrijwilligers, zodat we in 2020 ook weer kinderactiviteiten kunnen organiseren.

Workshops 2020

Ook in 2020 hebben we weer een gevarieerd workshop- en lezingenprogramma met thema’s rond duurzaamheid, ambachten, koken & eten en leven dichtbij de natuur. de eerste helft van 2020 is vast ingevuld. Heb je nog specifieke wensen wat betreft workshops, lezingen of cursussen, laat het ons weten!

Op onze website lees je meer over onze activiteiten en missie! www.plaatsdewereld.nl

Zorgzame community

Op het werelderf is bijna elke dag iets te doen, van dorpstuin tot atelier, keuken tot kruidenwerkplaats of klussen. Veel activiteiten zijn laagdrempelig en ook geschikt voor mensen die de draad weer op willen pakken, anderen willen ontmoeten of mensen die dagbesteding zoeken. Samen proberen we een zorgzame community te zijn waar ook kwetsbare mensen mee kunnen doen. Lees meer….