Plaats de Wereld voorgedragen voor de actie Warm Hart

Rolf Nieuws

Een van de vrienden van Plaats de Wereld heeft Plaats de Wereld voorgedragen voor de actie Warm Hart van de NCRV/KRO en we zijn geselecteerd! Dit betekent dat we als een van de 50 initiatieven in Nederland meedingen naar een geldbedrag en nominatie. Hiervoor zijn zoveel mogelijk stemmen nodig, vanaf 14 september kun je op ons stemmen via de actiepagina.

Actie Warm Hart is een goede doelen actie van KRO-NCRV. Met deze actie geeft KRO-NCRV geld aan drie goede doelen. Doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme samenleving waarin we omkijken naar elkaar. Naar mens, dier en de natuur https://warmhart.kro-ncrv.nl/.

Plaats de Wereld doet mee en kan een geldprijs van maximaal € 10.000 winnen. De tweede prijs bedraagt € 5000 en de derde prijs € 2500. Het te winnen bedrag willen we vooral inzetten voor ondersteuning van Plaats De Wereld als organisatie en haar vele projecten. Een paar voorbeelden van die projecten: de moestuin waarin mensen samen tuinieren en meteen leren over gezonde voeding;  het maken van producten voor de winkel zoals eco-verzorgingsproducten, puur natuur wasmiddelen, jam, siroop, chutneys en als derde voorbeeld de dorpsdiners onder meer gekookt door onze nieuwe medelanders  (https://warmhart.kro-ncrv.nl/goede-doelen/plaats-de-wereld).

Maar om de hoofdprijs binnen te kunnen slepen moeten we wel wat doen en daarbij heb ik jullie hulp nodig! Vanaf nu tot en met 14 november moeten we zoveel mogelijk stemmen zien te verzamelen.

Daarvoor heb ik zelf een aantal suggesties en ongetwijfeld kunnen jullie die zelf nog aanvullen:

Stem!
Ga naar https://warmhart.kro-ncrv.nl/goede-doelen/plaats-de-wereld en breng je stem uit.
Let op: in je mail krijg je dan een verzoek je stem te bevestigen. Krijg je die mail niet? Controleer dan je spam!

Verspreid het verzoek tot stemmen
Zet bijvoorbeeld je social media in en vraag anderen te stemmen op Plaats de Wereld.

Prijsuitreiking
Op 12 december maakt de jury bekend wie een prijs heeft gewonnen.