Eindejaar nieuws – Terugblik

Rolf Nieuws

We kijken terug op een onvergetelijk jaar vol uitdagingen, beproevingen, mooie ontmoetingen, onverwachte wendingen, waardevolle ervaringen, leuke activiteiten en bijzondere gebeurtenissen.

Project Hart onder de riem

Kerstgroeten, appeltaartacties, ik-denk-aan-jou-diners, voordeurbezoek, kleinschalige kerstkoffie, een deelkast op route door het dorp en engelenpakketjes, lichtjes rond het gebouw en een kerststal op het erf…… Allemaal lichtpuntjes in de donkere wintermaanden. Maanden die nog donkerder werden door lockdown en aangescherpte maatregelen.
Onder de noemer ‘Hart onder de riem’ kunnen we met steun van Haella, Dela, Postcode Loterij Buurtfonds, RCOAK, en de diaconie van de Bonifatiuskerk in Vries een slinger aan activiteiten ontplooien waarmee we hopen mensen een hart onder de riem te steken en ontmoeting en contact op afstand mogelijk te maken.

Hoe staan we er voor

Met de nodige maatregelen hebben we het grootste deel van het jaar de activiteiten in dorpstuin, keuken, ateliers en kruidenwerkplaats in kleine groepen kunnen continueren.
De meeste workshops, groepsactiviteiten, kinderfeestjes en andere educatieve activiteiten die inkomsten binnenbrengen, gingen echter niet door. Gelukkig werd de winkel goed bezocht en kregen we van fondsen financiele steun voor de extra corona-activiteiten die we organiseerden. Zonder de giften van vrienden en sponsoren hadden we het niet kunnen redden. Nu ook de winkel niet open mag en er geen workshops of groepsactiviteiten plaatsvinden, is het wel spannend hoe we dit eerste kwartaal van 2021 gaan doorkomen. Mocht je iets voor ons kunnen betekenen, dan graag.

Hoe kun je helpen

We zoeken nog steeds vrienden die helpen ons werk mogelijk te maken! Met een bijdrage van ca. €8,50 per maand, = 100 euro per jaar kun je ‘vriend’ worden, of maak een andere gift over op NL84 TRIO 0254 6628 11 t.n.v. st.Plaats de Wereld. We hebben de ANBI-status. Meer weten? Ga naar Word onze vriend
Je kunt ons ook helpen door producten te kopen in onze winkel (als die weer open mag) of via de webwinkel. Tenslotte kun je ons steunen via “SponsorKliks”. Dat kost je niets en levert ons wel inkomsten op. Wil je iets via internet bestellen, bijvoorbeeld een cadeautje bij Zalando of Bol.com, een boeking bij Airb&b of Booking.com, dan zoek je je winkel op via deze pagina en krijgen wij commissie. Lees meer….

Wereldwijd uitgelicht, zomer in Zuid Chili

De hartelijke groeten van Rosio en Ana Maria van het team in Chili. Omdat het leven voor een veel groter deel digitaal plaatsvond afgelopen jaar, leek Chili dichterbij dan ooit. Het is een ontzettend zware tijd voor het team: er wordt voortdurend een beroep op hen gedaan doordat kinderen, jongeren en gezinnen, mede door de corona-maatregelen in crisis terechtkomen. Dagelijks biedt het team online of tijdens logeeropvang therapie of begeleiding. Ook is er meer noodhulp nodig in de vorm van voedselpakketten en brandhout en de kosten voor communicatie en de logeeropvang is meer dan het team kan opbrengen. Daarom willen we via deze nieuwsbrief een oproep doen voor donateurs voor dit mooie project. Met €10,00 per maand maak je komend jaar al twee weken logeeropvang mogelijk! Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnumnmer NL79 RABO 0393 8975 91 t.n.v.stichting Development Support Front o.v.v. Chili.
Wil je meer lezen over dit project in Chili , dan vind je hier het jaarverslag met terug- en vooruitblik.

5500 Kraanvogels!

We organiseren een kunstproject waar mensen ook vanuit huis aan mee kunnen doen: In Japan worden origami-kraanvogels gevouwen om iemand geluk, gezondheid en een lang leven te wensen. Wie hebben onze positieve gedachten van hoop meer nodig dan de kinderen van nu? Het project Vogels van Hoop heeft als doel om samen met zoveel mogelijk mensen, 5000 papieren kraanvogels te vouwen als teken van hoop. Voor elk kind in de gemeente Tynaarlo 1 vogel en ook 500 witte kraanvogels als hoop voor kinderen die kansloos in een vluchtelingenkamp in Zuid Europa zitten. Inmiddels zijn al zo’n 500 mensen aan het vouwen, van jong tot oud, zorginstellingen, scholen, studenten en zorgmedewerkers…..
Het kunstwerk is vanaf 7 maart in de Bonifatiuskerk in Vries te zien.

Plannen voor 2021

Werelderf
De voorbereidingen voor uitbreiding van de tuin zijn in volle gang. Een deel van de tuin wordt omgeturnd in bloemenpluktuin en langs de zijkant van het gebouw komen educatieve borders. Zo is er straks meer te beleven op ons erf.

Atelierproject Samen Sterk
In de ateliers wordt een wereldreis langs culturen en technieken gemaakt met als resultaat werkstukken die begrippen over ‘samen optrekken, meedoen of over ‘rijk leven met genoeg’ uit de betreffende cultuur vertolken. We zijn begonnen met het thema Japan en staan stil bij het begrip ‘ikigai’: waar kom jij je bed voor uit, oftewel wat geeft kleur en zin aan je leven. De Japancollectie voor de winkel hopen we in april klaar te hebben.

Verder zijn er plannen voor een educatief programma voor kinderen: Groene Avonturen en onderzoeken we mogelijkheden om met onze keuken meer inkomsten te verdienen. Ook hopen we de zolder toegankelijk te maken met een traplift en hier verhalentheaters te organiseren. Onze eerste echte expositie staat klaar: de wereld van Textiel, zo gauw we weer open mogen, kun je die komen bezichtigen. Natuurlijk komt er, als het straks weer mag, een nieuw workshopprogramma en zijn we nog steeds een unieke vergaderlocatie voor bedrijven en groepen (zelfs op 1,5 m).