Kindereducatiemedewerker Project Groene Avonturen

Rolf Vacatures

Vanaf najaar 2021 starten we met het kinderproject Groene Avonturen om kinderen spelenderwijs enthousiast te maken voor een leven dichtbij de natuur.

De functie

In teamverband wordt twee keer per maand op een woensdagmiddag de groene avonturen-kinderclub gegeven aan de hand van een handboek met werkvormen. De ene keer betreft het de kinderen uit de onderbouw, de andere keer de bovenbouw. Met je teamgenoten spreek je de bijeenkomst voor, zet alle materialen klaar, verdeelt de taken en begeleidt de activiteiten. PR en publiciteit wordt in afstemming gedaan met de communicatiemedewerker van Plaats de Wereld. Naast de kinderclubs wordt er ook een keer per maand een kinderfeestje begeleidt. Het team Educatie komt een keer per maand bij elkaar om de planning van de kinderactiviteiten samen voor te bereiden en taken te verdelen. Als medewerker educatie zorg je voor een veilige, stimulerende omgeving, waar kinderen spelenderwijs leren en ontdekken. Je evalueert samen met je teamgenoten de activiteiten zodat gaandeweg het handboek Groene Avonturen gefinetuned kan worden.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die:

 • een opleiding en/of ervaring heeft op het gebied van onderwijs en educatie of begeleiden kinderactiviteiten
 • enthousiast is over de visie en doelstelling van Plaats de Wereld
 • een praktische instelling heeft en zelfstandig kan werken
 • een teamplayer is
 • communicatief vaardig is, zowel mondeling als ook schriftelijk
 • creatief is
 • minimaal 3 keer per maand een middag van 13.30 – 16.30 uur beschikbaar is. De vaste middag wordt waarschijnlijk woensdagmiddag

Wat bieden wij?

Wij bieden vrijwilligers:

 • een enthousiaste en dynamische organisatie die oog heeft voor haar vrijwilligers
 • een vrijwilligersovereenkomst en vrijwilligersverzekering tegen ongevallen en aansprakelijkheid
 • de kans deel uit te maken van een initiatief dat van betekenis is voor mensen dichtbij én ver weg
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en relevante werkervaring op te doen

Solliciteren?

Voldoe je aan ons profiel? Laat het ons weten, dan gaan we graag met je in gesprek

Meer informatie?

Wil je meer informatie over Plaats de Wereld of over deze functie? Neem dan contact op met Johan of Yvonne Westerhof e-mail: info@plaatsdewereld.nl of telefoon 0592-795340 of 06-52212806

Over Plaats de Wereld

Plaats de Wereld verbindt mensen, ver weg en dichtbij. Omdat we alleen samen de wereld eerlijker en mooier kunnen maken.
Onze laagdrempelige vrijwilligersorganisatie is een werk- en pleisterplaats waar we kennis en inspiratie over een leefstijl dichtbij de natuur en de veelkleurigheid van de wereld delen. Dat doen we eerlijk, respectvol en genietend. We werken samen met scholen, kerken, maatschappelijke organisaties en lokale overheden. Inkomsten en kennis delen we met projecten in andere werelddelen, waar we nauw bij betrokken zijn.

Ons educatieve aanbod bestaat uit workshops, trainingen, lezingen en evenementen voor kinderen en volwassenen. Ons werelderf in het centrum van het Drentse dorp Vries fungeert ook als ontmoetingsplek waarbij de dorpstuin en het recycle atelier een belangrijke rol spelen.