Expositie Afrika-verhalen in Vries

Jan StegemanAfrika, Nieuws

In het activiteitencentrum van Plaats de Wereld in Vries is vanaf  30 oktober 13.00 uur de expositie Afrika-verhalen te zien.  Verhalen van mensen uit Vries en omgeving van ontmoetingen in Afrika, foto’s, gekregen souvenirs en verhalen van twee heel bijzondere projecten.

Ook werd de afgelopen maanden in de ateliers een collectie unieke producten gemaakt rond het Afrikaanse thema Ubuntu: de kracht van samen. Ubuntu staat voor saamhorigheid, waardering voor verschillen en noaberschap inhoud. Iets wat bij Plaats de Wereld wordt omarmd en wat terug te zien is in het gemêleerde gezelschap wat meedoet in de activiteiten op het werelderf. Nu de maatregelen versoepelen is er ook weer meer plek om mee te doen in ateliers, tuin of keuken. Plaats de Wereld is een plek binnen de gemeente Tynaarlo voor betekenisvol meedoen, ontmoeting, verbinding en beschutte vrijwilligersplekken.

De expositie en het werelderf zijn iedere werkdag open van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.