Deelkast onderweg naar Yde

Sanne Nieuws

Dat mooie boek dat een ander eigenlijk ook zou moeten lezen, die puzzel van 1000 stukjes die je niet nog een keer gaat maken….. Hoe kun je een ander hier blij mee maken? Leg het in de deelkast.
De deelkast die al een aantal jaren door Vries rolt is onderweg naar Yde. Vanaf 4 februari gaat de deelkast, een authentiek babyhuisje omgeturnd tot een mobiele boekenkast, ‘on tour’ door Yde om boeken en spelletjes e.d. met elkaar te kunnen delen.

Dorpsgenoten dragen zorg voor de kast voor hun huis, waarna de deelkast na twee weken een paar straten opschuift. Iedereen kan via deze kast boeken en spelletjes delen: je haalt er wat uit en legt weer wat terug. Natuurlijk alleen nette spullen en niet meer dan een paar stuks per keer.

Benieuwd waar de kast staat? Fiets dan een rondje door Yde.

De deelkast is een initiatief van Plaats de Wereld, Protestantse kerk in Vries en Volksvermaken Vries