Fermenteren: gezond én lekker

Rolf

Wanneer:
15 februari 2019 @ 19:00 – 21:30
2019-02-15T19:00:00+01:00
2019-02-15T21:30:00+01:00
Fermenteren: gezond én lekker

door Yvonne Westerhof.

Fermenteren is zo oud als de weg naar Rome. Iedere dag eten we gefermenteerde producten zonder er bij na te denken, denk aan kaas, bier, wijn, soyasaus, zuurkool en salami. Fermenteren is geen koud kunstje, maar een ambacht. Deze workshop helpt je op weg om veilig te leren fermenteren. Van frisdranken zoals combucha en gemberbier tot ingemaakte groente, zuurdesembrood en smaakmakers voor in de keuken. De recepten komen uit alle windstreken. Na een inleiding gaan we de keuken in en de avond wordt besloten met een proeverij. Je gaat naar huis met de recepten en een aantal producten die thuis verder moeten rijpen.
Iedere deelnemer brengt zelf ca. 500 gram groente mee en 2 literpotten met deksel, de rest van de ingrediënten zijn bij de workshopprijs inbegrepen.
De workshop kost € 29,50.