Zulu Aid en het Hillcrest Aidscentrum

In Zuid Afrika, Kwazulu Natal, Vallei van de 1000 heuvels, ligt het Hillcrest Aids Centre. het centrum biedt onderdak en zorg aan de mensen die HIV positief zijn en/of Aids hebben. Het Hillcrest Aids Centre staat voor onvoorwaardelijke liefde aan iedereen die aangedaan is door het HIV/Aids virus ongeacht ras of geloof. Via de enthousiaste ambassadeur van dit project en oprichtster van Zulu-Aid Sandra de Vries uit Zuidlaren zijn we bij dit project betrokken geraakt. In 2017 Is Sandra overleden, maar in haar voetsporen blijven we dit project enthousiast ondersteunen.

Hillcrest Aidscentrum heeft een aantal kerntaken:

  • Preventie: Voorlichting op basisscholen, middelbare scholen, in communities en op het werk
  • Zorg: Testen op HIV/Aids, begeleiding (800 mensen per maand), thuiszorg voor 450 mensen per maand en voor de hele zieke mensen de Respite Care op het Aids centrum zelf.
  • Armoedebestrijding: Voedselbank voor 50 zeer arme families, Groentetuinprojecten op bassischolen, middelbare scholen en voor de grannies (oma’s), Naaitrainingen voor vrouwen
  • Inkomen genereren: De prachtige sieraden, dieren en kralenproducten die gemaakt worden door de vrouwen en mannen verbonden aan het Hillcrest Aids, Centre, worden verkocht, waardoor ze een inkomen hebben om hun familie te onderhouden. Ook tweedehandskledingprojecten en verkoop van planten.

Er zijn warme contacten tussen Plaats de Wereld en vrijwilligers van Zulu-Aid. We ondersteunen met specifieke giften het centrum in Zuid Afrika. Zo hebben we de afgelopen jaren bijgedragen aan het moestuinenproject voor granny’s.