Vilten

Vilten is het bewerken van ruwe wol en andere natuurlijke vezels tot een duurzaam en sterk materiaal. De toepassingen zijn legio en er worden verschillende technieken bij gebruikt. Bij Plaats de Wereld worden verschillende workshops vilten gegeven, variërend van het vilten van de ruwe vacht tot het fijne viltwerk van sieraden en accessoires.

Pategonisch vilten

Deze vorm van natvilten kenmerkt zich door het gebruik van wol en andere vezels in verschillende kleuren en texturen. Met behulp van de kaardmolen wordt een subtiel kleurverloop gecreëerd. Viltervaring is geen vereiste. Aan het einde van de avond ga je naar huis met een mooie lap om een kussen of tas van te maken.

Vachtvilten

In de afgelopen jaren zijn er bij Plaats de Wereld al ruim 150 schapenvachten gevilt tot prachtige vloerkleden/plaids of waar zo’n gevilte vacht ook maar voor wordt gebruikt. Tijdens de workshop leer je de basis van het natvilten en kies je een vacht die je mooi vindt. We hebben de keuze uit vachten van heideschapen, ouissant en heideschnuck en prachtige kleurschakeringen van roomwit tot donkerbruin. Vachtvilten is fysiek een flinke klus. Zie je hier tegenop dan kun je ook met z’n tweeën of als gezin één vacht vilten (extra personen die meehelpen betalen slechts €5,00) onkosten. De workshop wordt binnen in de atelierruimte gehouden of bij goed weer buiten in de tuin. Hij  bestaat uit 3 delen: het voorbereidende uitleggen van de vacht, het vilten en tenslotte het rollen en uitspoelen. Voor de lunch brengt iedereen een gerechtje mee, zodat we hier een mooi potluckbuffetje van maken. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een prachtig (vloer)kleed. In deze populaire workshop zijn maximaal 8 plekken, dus geef je snel op.

Kijk in onze webwinkel wanneer deze én andere workshops worden gehouden.